Sitemap

Body Reading

Lichaamsstructuren zien en begrijpen

Een intensieve weekend-cursus
voor en over jezelf en de mensen in je omgeving

 
Onze lichaamsstructuren geven informatie erover hoe wij tegen het leven aankijken, welke denkbeelden ons handelen beïnvloeden en welke talenten en uitdagingen wij ervaren. Kennis hiervan verhoogt onze competenties in de omgang met andere mensen doordat wij inzicht in ons eigen gedrag en dat van anderen verkrijgen.
    Ieder mens heeft een eigen, individueel postuur, dat tijdens verschillende lichamelijke en psychische groeifases ontstaat. Onze ervaringen en emoties vinden hun neerslag op ons lichaam – en ons postuur vormt onze ervaringen en emoties.
    In deze cursus kijken wij ernaar wat ons een lichaam kan vertellen over de persoon die in dit lichaam leeft. De aparte groei- en levensfases komen uitvoerig aan bod en de bijhorende lichaamsstructuren volgens Wilhelm Reich worden benoemd en uitgewerkt. Wij kijken zonder oordeel naar de kwaliteiten en uitdagingen, die elke lichaamsstructuur kent.
    Een ander belangrijk aspekt vormen eenvoudige toch effectieve lichaamsoefeningen, die kunnen helpen om de verharde aspecten van een structuur (blokkades) te verzachten en meer vrijheid te creëren.
   
Doelen:
  • Je doet kennis op over de verschillende lichaamsstructuren en leert welke talenten en uitdagingen de verschillende structuren met zich mee brengen.
  • Je leert wat jouw manier is om in het leven te staan en hoe zich dit verhoudt met mensen die een andere lichaamsstructuur hebben.
  • Je leert doelgerichte lichaamsoefeningen die helpen de verschillende lichaamsstructuren te verzachten.
  • Je leert in deze cursus hoe je succesvol kunt communiceren met anderen en als partner, ouder, baas of leraar werkelijk in contact kunt staan met de ander.
  • Bovendien leer je hoe je het beste in jezelf en in een ander (medewerker, collega, partner of kind) naar boven kunt halen.

De cursus is open voor iedereen. Er is geen voorkennis nodig.
 

Datum en tijd: op aanvraag
Kosten: € 275,– incl. uitgebreide reader, lunch, thee, koffie, koekjes
Aanmelding
telefonisch: 0629081564
via e-mail: info@art-of-healing.nl

Vervolgdag:
Er is ook een vervolgdag mogelijk. Hierin verdiepen wij de kennis over de verschillende structuren. En naast de uitvoerige theoretische inhoud maken ook weer makkelijke lichaamsoefeningen om verharde structuren (blokkades) op te lossen, deel uit van het programma. Meer informatie hierover tijdens de cursus Body Reading.
 

Bloempje